En tillfällig katt hemma hos mig

Köpte som jag tidigare nämt i tidigare inlägg en strut till katten plus en massa andra vårdartiklar. Då jag kom hem med dem till mina föräldrar där katten bor började de direkt att protestera över tratten och allt det och sa att då kunde han ju inte gå ut och att hålla honom inne orkade de inte med för då skulle han bli så jobbig. Trots sambons nekande så tog jag helt enkelt med katten hem för här är det ingen risk att han går ut och han kan ha struten på sig hela tiden.  Han får bo i badrummet nu eftersom det finns risk att han börjar revirmärka eller tjafsa med de andra katterna men han har fräsht vatten . mat och låda. Undrar ändå lite om jag gör rätt som tagit hem honom för nu verkar det nästan som att han blivit sämre ligger bara på golvet och ser deppad ut kanske för att han inte känner sig hemma. ska verkligen göra allt jag kan för att få honom att trivas.

kompresser & hårklippning

idag har jag varit i stan köpt en massa kompresser och grejer till katten + en sån där strut så de inte ska komma åt såret.  köpte även ett par nya panelgardiner och en korg till badrummet. Och sist men inte minst så klippte jag av mitt låånga hår. eller det är ju fortfarande ganska långt men inte alls lika långt som tidigare. känns skönt och jag blev riktigt nöjd med klippningen

vann rätt par

Vann r?tta paret?


Jag tycker absolut att det var rätt par som vann lets dance. De är så gulliga ihop också ser så nyförälskade ut jag är övertygade om att de kommer att bli ett par på riktigt. Vad tycker ni vann rätt par?

äntligen färdig

Åh äntligen färdig tog en jäkla tid att göra hårinpackningen och sedan försöka få någon ordning på håret hittade hela tiden någon ny liten tova någonstans men nu tror jag att det ska vara ganska okej får borsta igenom det ordentligt då det torkat

hårinpackning

Håller på att göra en hårinpackning. Kan verkligen behövas på mitt långa tjocka hår som verkligen inte fått den vård det förfjänat under de senaste månaderna.  Blir bara massa tovor i underhåret och väldigt mycket jobb med det. Funderar på att åka in till stan och försöka få tag i en frisör imorgon om jag inte mår allför dåligt.  För jag har insett att  jag inte är beredd att lägga ner den tid varje dag som krävs för att ha så långt hår + att det börjar kännas slitet i topparna nu och det är ju inte snyggt.  Ska  inte göra någon Britney spears och raka mig direkt men några dm kan de väl få ta

katten igen

Jag var ner till mina föräldrar nu för att äta men mest för att titta till katten. Men katten var givetvis inte inne just då. sa åt dem att ringa mig så fort han kom in igen. för såret måste få tvättas ordentligt och jag måste få se hur illa det är. Läste i mitt kattlexikon lite om vad man kunde göra med sårskador att man kunde sätta bandage eller kompress ska på apoteket imorn  och fixa det. Egentligen skulle han nog även haft en strut eller vad det heter så att han inte kliar och gör det värre men jag vet inte riktigt om det går och få tag på på annat ställe än hos veterinären?  En sak till som skulle vara problematiskt med det är att då kan han ju inte gå ut och då kommer han ligga vid dörren och skrika och till sist rymma då någon inte är tillräckligt vaksam.  Borde kanske åka till veterinären egentligen men kostar sjukt mycket och dessutom så kommer han säkert att få så igen än om de fixar det för det har ju varit återkommande ända sedan han fick den stora skadan och det är ju saker inuti som är skadade och inte går och laga till tror jag efter den stora skadan.  Lodjuret som vi tror det var tog ju så gott som en tugga av katten och det är klart att det kan vara lite svårt att få det att bli riktigt bra. Har övervägt att ta hem honom hit till mig istället så att jag kan ta hand om honom ordentligt men har kommit fram till att det inte skulle funka eftersom han är okastrerad och revirmärker överallt.

Fint väder

Fint väder ute idag men det blåser lite. Farmor var hit en sväng och skulle kolla gardinerna. Hon var lika stressad son vanligt och tjatade på om städning och allt sånr. Hon åkte dock hem rätt fort eftersom hon hade huvudvärk. Jag tror att det beror på att hon stressar så mycket. Jag har även hört ifrån läkaren idag och de har skickat sjukintyget till försäkringskassan nu skönt om de nu verkligen är så. Hoppas att slippa mer strul nu.

Då det tar emot att leva

allt går bara emot mig nu jag orkar inte med mer vet att jag tjatar om det men det finns ingenstans att vända sig för att få hjälp de bara strular till allt ännu mer. Katten är ännu sämre nu fan och ingen  vill kosta på honom veterinär och jag har 0 kronor i inkomst så det går inte för mig heller. Jag orkar inte mer blir hunsad hit och dit och ingen bryr sig på riktigt. de säger vänta snart ska du få hjälp. Men det är ju NU jag mår dåligt jag orkar inte vänta. Jag ropar på hjälp men ingen lyssnar.
Livet rinner ifrån mig och alla säger bara vänta några veckor till sedan säger den man kommer till då att man ska  vänta några veckor till för att få komma till nån annan de hänvisar till och så håller det på hela tiden jag blir tokig och gräver ner mig ännu mer. Nu har jag verkligen fått det bevisat för mig att jag inte har några rättigheter till någonting och att de instanser samhället är uppbyggda på bara är bluff. Jag  undrar vad meningen är och blir förbannad över att de behandlar mig så här.

knäppt med statistiken

Jag har ju lagt in en besöksräknare på bloggen men den visar att jag bara haft 32 unika besökare idag medan blogg.se egen räknat att jag haft 80 någon som förstår varför det är så?

Gå på bio gratis

Gå med i gratisbio du med och få gratis biobiljetter , då du handlar på ställen som halens, laredoute , ginza mfl det finns även möjlighet att samla poän genom att vara med i undersökningar eller gå med i gratis nyhetsbrev. Så tryck bara på  HÄR och gå med du med

katten dålig :(

Min katt Pepzi som bor hos mamma och pappa har fått problem med sår och var igen. Han blev ju ordentligt skadad förra vintern och hade ett stor hål ändå från örat och ner på halsen så att hela strupen syntes. det fixade sig dock efter veterinärbesök och penecelin än om veterinären var väldigt kritisk till att han skulle klara sig men han är en fajter min kisse. Nu efter det har han med jämna mellanrum fått knölar som varar lite.  jag har tvättat honom och han har repat sig och sen har det gått ett tag och samma igen. Nu är det dock mera var än det brukar men jag har inte varit där förens idag och sett hur det såg ut så jag ska ta med mig sårtvätt och åka ner och se hur det verkar nu lite senare på eftermiddagen bara han är inne då så han inte är ute och springer. För katten är ju pigg i övrigt inte slö eller dålig matlust eller nåt sånt så jag hoppas att det ordnar sig.

död fågel :(

Idag då jag var hos mina föräldrar såg jag en stackars liten koltrast ligga upp och ner på gräsmattan stendöd var han. Ush  jag gillar verkligen inte döda djur och fåglar kan ju ha salmonella och allt möjligt. Bad pappa ta bort den vilket han gjorde på en gång sen sa jag åt honom typ 5 gånger att han skulle tvätta sig ordentligt.  Funderar över vad den dött av.

väntetider och dålig vård ....

Idag var jag en sån där duktig syster som jag egentligen borde vara oftare och skjutsade min syster till tandläkaren. Hon skulle bara undersökas så det var ju ingen större fara.  När hon väl kom ut  kom hon med en lapp med en tid för att laga ett litet hål. Men då jag ser tiden blir jag smått förskräckt 27 Juni det är ju 3 månader dit ska det verkligen behöva ta 3 månader för att få laga ett litet hål. Ush just nu känner jag  mig upprörd över nästan all sorts sjukvård och tandvård verkar som att det inte funkar bra någonstans

upplösningen

Här kommer då upplösningen hur det gick med katten och vad jag gjorde av bilen . 

Jag höll på att koppla Kurre för jag tänkte att det kanske kunde vara lättare att hitta Tiger om Kurre följde med för de har ju en rätt nära relation till varandra. Men precis då jag fått på kopplet vad kommer inte gående inifrån sovrummet om inte Tiger. Han måste verkligen ha hittat ett bra gömställe för jag tyckte att jag letat överallt.
Då till bilen Ronnie blev rosenrasande då han kom hem och såg lappen och var rätt sur på de nya vaktmästarna som satt upp den på min bil och själv placerat en jättehusvagn som någon av dom äger där vid parkeringen. Han Ringde vicevärden och frågade om det verkligen var så farligt om vi stod på gästparkeringen och att vi faktiskt betalade p-plats för en av bilarna men att vi just nu behöver 2 bilar.  Vicevärden som kanske är i 80 års åldern sa att vi kunde flytta den till den andra gästparkeringen ett tag tills de lugnat ner sig sedan kunde vi ha den på den andra igen och om någon sa nåt om det skulle vi bara hänvisa till honom.  Det var ju skönt att det löste sig med katten och bilen iallafall nu är det bara läkarskrället och försäkringskassan kvar då.

dålig dag del 2

Gör ett till inlägg om den dåliga dagen som varit för det blev så långt annars. Sedan lite längre fram på dagen var min farmor här och hjälpte mig med några gardiner. Givetvis ställde hon upp balkongdörren på vid gavel som hon altid gör då hon kommer. Katterna gick givetvis ut dit direkt och det dröjde inte länge förens Tiger var uppe på räcket på balkongen under satt dn annan katt som såg nästan exakt ut som han själv de satt och tittade på varandra.  Sedan var det frid och fröjd ett tag tills jag inte hittade en av katterna inne ( Tiger)  jag blev helt panikslagen och letade överallt och var verkligen övertygad om att han hade rymt katastroftankarna om överkörd tiger flög genast genom huvudet på mig. Ännu mer orolig blev jag då jag märkte att Kurre också gick och letade och jamade efter tiger han borde väl ändå veta vart han var om han var inne i lägenheten. Jag tog på mig skorna och gick ut för att leta runt gården farmor skickade jag för att ringa på dörren till grannen som har balkongen bredvid vår för det är rätt lätt att ta sig över dit för en liten katt.
Då jag väl kom ut på parkeringen ser jag att det sitter en stor lapp på min bil på den står det nåt i stil med detta är en gästparkering du får inte parkera bilen jämt här bla bla bla. Bör kanske nämnas att denna parkering väldigt väldigt sällan är full.  Åh var inte  min dag idag alltså

RSS 2.0