vårväder och förkylning

Idag har vi äntligen haft vårväder igen och det har droppat från taken och varit så skönt. Något som dock inte är lika trevligt är att Ronnie sedan några dagar tillbaks är superförkyld och jag börjar känna mig lite småsnuvig jag med.  Så typiskt att bli sjuk precis nu när vi skulle vara påsklediga tillsammans och ha det mysigt. Känns som inget riktigt vill gå min väg just nu.

Namnhjälp till kattungarna

Nu är kattungarna 4 veckor och det är hög tid att de får sig namn. Problemet är bara att jag tycker det är så svårt att hitta på fina namn, har ni lust att hjälpa mig?


Svart Hane som är störst i kullen


Söt småbusig liten hane, tror jag är lite osäker på könet.


Söt, social liten katttjej


En liten kille som är väldigt lik Selma som liten.

kommer våren snart?

30 Mars och snart är ännu en månad till ända och det känns skönt.  Hoppas April bjuder på mer sol och varmare väder.  På tal om  det tänkte jag försöka ge mitt bidrag till Humlebackens vårteckensutmaning. Egentligen skulle det gjorts igår men då min dator är trasig för tillfället hade jag inte möjlighet.
 Våren har gått och gömt sig i några veckor nu och vi har mest haft snö och minusgrader. Men idag har vi äntligen någon plusgrad och takdropp igen :)


Videkissar


Det som göms i snö kommer fram i tö. Min kruka med jordgubbar klarade
inte riktigt vintern.


De små vårtecknen växer för fullt och har nu börjat springa fram om än lite
vingligt.

trasig dator

 Min dator är trasig så jag har tyvär inte kunnst lägga upp något vårtecken idag, eller igår blir det ju nu när klockan är efter tolv. Ska se om jag kan få till det imorgon.

Snö till midsommar

Idag vräker snön ner och jag börjar tappa hoppet om att det kommer en vår.

updrag granskning

Sett på updrag granskning och skäms över att bo i Bjästa. Vuxna förebilder som väljer att ta ställning för en dömd våldtäktsman. Sedan all smutskastning av flickorna  som florerat på internet och i bygden som rektorn påstår att hon och hennes medarbetare  inte skulle ha sett för att de inte är vana med internet. Var och varannan av lärarna på skolan har facebook och skitsnacket på skolan kan ju inte ha gått dem helt förbi. Hoppas flickorna får upprättelse och att detta reportage på något sätt leder till att situationen ute i landet förbättras för alla utsatta.

Vårtecken

Måndag och dags för Humlebackens vårteckensutmaning igen. Jag har det i ärlighetens namn  lite tungt just nu och det mesta känns jobbigt. Dessutom har våren stannat av och häromdagen snöade det en del igen. Hoppas verkligen att våren kommer ordentligt snart och smälter bort all denna eländiga snö. Börjar snart att misströsta. Har dock gjort små försök att hitta små vårtecken bland all snö ;)


Vi har fått hem och börjat såga upp veden till nästa vinter, kvällarna börjar bli långa och
ljusa nu så man kan vara ute och hålla på ända in på kvällarna. Dock har jag inte gjort så mycket
än då jag inte hanterar motorsågen så bra ;)


Om man tittar jättenoga bakom äppelträdet ser man en liten fläck som är fri från snö,
Gick tyvär inte att gå och fota närmare då det är så mycket snö på vägen dit så att säga.


Vägen börjar tina upp lite igen efter senaste snöfallet, trist att de där bakslagen alltid
ska komma men de tillhör väl våren de med antar jag


De små kattungarna växer så det knakar och gör nya framsteg varje dag :)

snö

Idag har det varit kallt och snöat, vart tog våren vägen?

Ljuset återvänder

Var in på den HÄR sidan nu och insåg att nu är solen äntligen tillbaka. Nu är den uppe 50% av dygnet, något jag längtat något enormt efter och ännu mer positivt är ju att det blir ännu ljusare för var dag som går. 
Försöker verkligen gripa varje strå av hopp just nu då det mesta känns tungt och det har varit en väldigt lång och jobbig vinter som inte riktigt verkar vilja släppa taget. Men det kommer ljusare tider och jag måste verkligen fokusera på det nu när jag känner mig lite på gränsen till sammanbrott och verkligen funderar på vart livet är på väg och vad jag ska göra av det.

Letar febrilt efter vårtecken


Tredje veckan med vårteckensutmaningen hos Humlebacken . Har dock inte känts som så mycket vår här idag då det blivit lite kallare igen, men i förra veckan kände man verkligen att våren var på gång. Jag hoppas värmen återkommer snart igen. Man  märker ju ändå att det går åt rätt håll på att det är ljust allt längre in på eftermiddagarna och att solen faktiskt värmer.


Vägen börjar tina fram så smått och det bådar väl ändå gott om att våren är på gång.

plantera

Idag har jag varit i stan och köpt blomjord och lite fröer. Blir till att plantera lite i helgen hade jag tänkt. Måste sätta ner tomatfröerna, har tänkt på det så länge men inte riktigt fått tummen ur. Funderar även på hur jag ska göra med pelargonerna från ifjol. Jag har plockat upp dem och ställt dem i fönstret men vet inte om och hur jag ska klippa dem och  om jag ska sätta om dem . Är nybörjare när det gäller odling men man måste ju prova sig fram för att lära sig.

Namn till kattungarna

Börjar fundera på om vi ska döpa kattungarna. Vi hade ju tänkt placera dem i nya hem sen men kan ju vara bra att ha ett namn på dem under de ytterligare 11 veckorna de ska bo här.  Tror att det är 3 killar och en tjej, om jag sett rätt ;), har ni några namnförslag?

Känns som våren är på gång

Andra veckan på  vårteckensutmaningen  och nu börjar det faktisk märkas att det går åt rätt håll. Vi har haft 6 plusgrader och dropp från taken idag :).


Snön är på väg av taket :)


Ser ut såhär från insidan


Det droppar för fullt från altantaket


Och till sist de små vårtecknen som kom natten mot onsdag.

Kattungarna

Här kommer lite bilder på kattungarna. Ber om ursäkt för dåliga bilder men det är svårt att få till fina kort då mammakatt helst inte vill att man ska röra hennes små ögonstenar.

Hela gänget på hög.


Den helsvart kattungen
Selma har varit med hela tiden och ligger hela tiden med i lådan och ser till att de små har det bra. Igår när Millan var nere och åt kom hon till och med och försökte dra upp Millan till kattungarna igen.

Tröttis

Senaste två nätterna har jag inte sovit så där jättebra. Först var jag ju uppe i stort sett hela natten mot onsdag då Millan fick kattungarna. Sedan natten som var hade jag svårt att sova då jag vaknade av minsta lilla pip från de små och fick lov att gå och titta att allt var i sin ordning. Så trött nu och funderar på att krypa i säng. Ska lägga upp bilder på kattungarna imorgon hade jag tänkt, Gonatt

RSS 2.0