tävla


"Jag vill vinna ett par valfria Crocs från NiceWork hos Tant Ulrika!"

Helgen

I helgen har vi haft ett helt underbart väder med sol och värme. Härligt att sommaren äntligen är här med värme i luften och ljusa kvällar. Hoppas verkligen att sommaren blir fin.

Liten blir stor

Tiden har rusat iväg och lilla Selma blir 6 veckor på måndag. Jag som trodde att hon blev 5 veckor, men då jag räknade efter såg jag att jag måste ha tänkt fel. Här nedan kommer lite bilder på Selma från nyfödd till nu.


Nyfödd och ser ut som en liten råtta


Lite större och har öppnat ögonen, mamma katt är hela tiden nära.

'
Man börjar bli stor och ge sig ut på egna äventyr.


Taget på busfröt för en liten stund sedans, full rulle hela dagarna.  Hon har fortfarande lite klet i ögonen men allt syns ju så väl på en vit katt.

sommar

Idag har det varit varmt och underbart väder, så skönt att sommaren äntligen är här.  Har varit ute och tvättat av  båda bilarna . Det behövdes verkligen då de typ inte blivit tvättade sen förra året. Blev inte riktigt bra men bättre än innan iallafall.  Hoppas verkligen att vi får fint väder i sommar

frustrerad

Känner mig så frustrerad över allt som måste göras här hemma, Har hållit på och städa, tvätta och diska idag och sedan kommer sambon hem från jobbet och lägger sig på soffan. Visst  han har jobbat och är trött men jag Hatar då det alltid är jag som måste göra det som är tråkigt och så fort jag ber honom om något kommer han med någon bortförklaring.  Nä nu ska jag väl gå och städa badrummet för ska jag vänta på att han ska göra det så lär jag få vänta.

protestMillan har kissat i tvättkorgen igen..., hon gör det som någon sorts protest mot att hon inte får gå ut tror jag.

Katter ute eller inne?Efter att Tiger till vänster på bilden blev dödad av en bil för snart en månad har jag varit jättenojjig för att släppa ut Kurre och Millan av rädsla att samma sak ska drabba dem. Dock är katterna ganska snabba i dörren så de smiter ut lite då och då. Problemet är att Kurre springer full fart rakt ut till vägen, Millan är lite duktigare på att hålla sig mot skogen och på gården fast helt litar jag ju såklart inte på henne heller. Kurre och Tiger levde ju sina första år i lägenget medan Millan flyttade till hus då hon var endast ett halvår vet inte om det kan ha någon betydelse.  Vet inte alls hur jág ska lösa det hela då det tycker mycket om  att vara ute. Testade att ta ut kurre i koppel för en stund sedan och det gick ganska bra än om hn var lite småsur, kanske ska jag försöka vidare med det.

inreda i konkurs

Möttes av en trist syn då jag gick in på inreda.com och såg att deras butik på Lidingö  gått i konkurs. Känns som att det varit många kokurser ett tag nu, hoppas verkligen ekonomin vänder uppåt igen snart.

jag har ett funktionshinder

Var till läkaren och psykologen idag för att vi skulle prata om min diagnos. De hade kommit fram till att jag har Asperger med lite drag av ADHD. Det känns som en lättnad att efter alla dessa år äntligen få ett svar på vad som är fel. Samtidigt känns det såklart jobbigt att få reda på att man har ett funktionshinder som man kommer få dras med resten av livet. Men jag känner mig mest förväntansfull och hoppas verkligen att detta  nu kan leda till att jag får hjälp med att hitta strategier som får mitt liv att flyta på bättre.

fobi och läkarbesök

Länge sedan jag skrev något här nu, har haft fullt upp med annat. Dessutom har jag inte mått så bra och haft en del ångest och jobbigt med magsjukefobin då en familj vi umgås mycket med precis haft det. Fan jag som trodde magsjukorna gett med sig vid den här årstiden.
Nu sitter jag och väntar på att få åka iväg till läkaren. Känns spännande då vi äntligen ska börja komma in på diagnos, hoppas verkligen att de kommit fram till något nu då.

panikångest

Vaknade för en stund sedan med  värdens panikångestattack, så nu sitter jag här och försöker lugna ner mig så jag ska kunna sova igen. Funderar på om det kan bero på att jag sänkt medicinen eller om det är något helt annat som gör det. Hoppas verkligen att jag slipper få täta ångestattacker för det är så handikappande.

långhelg

Då har långhelgen börjat då, så härligt att sambon är ledig så jag kan sätta honom i lite jobb ;). På fredag ska vi till Ikea annars har vi inget planerat och det är rätt skönt det med.

ved

Vi har fått hem ett lass ved som ska värma huset i vinter, så nu har vi göra med att kapa och klyva. På bilden ser ni veden som är färdig och ligger på tork.

Vårteckensutmaning - final

Då var det dags för sista veckan i vårteckensutmaningen hos Viveka på Humlebacken.  Här kommer lite bilder på hur långt våren kommit här  i ö-vik.


Jag har gjort en liten penserabatt bakom huset för mina frösådda penseer som inte riktigt hunnit växa sig så stora som jag önskat.


Närbild i samma rabattFinns det något vårigare än gräsTräden börjar grönska.Vi har planterat två små körsbärsträd. I bakrunden vårt hus och den mossiga gräsmattan.

underbart

Idag har jag varit ute hela dagen och det har varit underbart väder :). Vi har grävt en rabatt på baksidan åt mig, flyttat jordgubbarna och klippt gräset för första gången i år.  Vi var även iväg till min farmor en sväng och  hämtade två små körsbärsträd och ormbunkar, hoppas de kommer överleva hemma hos mig. 
RSS 2.0