Måste hitta

Attans jag hittar inte batterierna till kameran. Men jag ska städa lite här hemma idag och då hoppas jag att de dyker upp. Kattungen växer så det knakar och är nu 8 dagar gammal och väger det dubbla jämfört med när den föddes. Ögonen har börjat få en liten liten glipa och små morrhår har börjat visa sig. Måste se till att hitta batterierna så jag kan lägga upp bilder på det lilla livet.

vår och batterier

Tänkte försöka bege mig ut ochi leta lite vårtecken, problemet är bara att jag inte hittar några laddade batterier till kameran. Så vi får väl se hur det går, men jag kan säga att här börjar det kännas som vår på riktigt nu :)

mini

Det är underbart väder ute, varmt och soligt. Jag ska gå ut och så lite frön och sätta om plantor. Vi tänkte även fälla ett par träd idag och det blir spännande.  Millan och den lilla kattungen "mini" kallar jag henne verkar må bra och mini växer så det knakar. Inatt lade jag märke till att hon fått morrhår så sött, nu väntar vi bara på att hon ska öppna ögonen också.

Kanonväder

Verkar ska bli kanonväder i helgen, håller tummarna för att det stämmer.

lilla katt

Idag har det varit nervöst att titta på mamma katt och kattungen och jag har funderat mycket om mamma och lillkisse mår bra. Nu verkar de iallafall må bra så jag håller tummarna att  allt flyter på som det ska. Jag har aldrig haft kattungar förr så jag blir nervös för allt.  Åkte iväg och köpte ersättning för kattungar bara utifallatt, det är ju bra att ha hemma

bara en kattunge i kullen?

Min katt fick en liten kattunge i gårkväll vid 22 tiden. Jättesöt liten svart och vit, först var hon dock lite elak mot den men då vi tog bort den en stund och sedan försökte igen gick det bra. Det som oroar mig lite är att hon bara fick en och jag känner mig lite orolig att det kan finnas flera kattungar som ínte kommer ut och kan göra henne sjuk. Hon har dock inte varit så värst tjock under dräktigheten så jag håller tummar och tår för att det bara var en och att det ska gå bra. Om allt går bra så ska hon in på sterilisering så fort som möjligt då kattungen blivit större och klarar sig själv.

vårtecken igen

20 april och våren börjar visa sig mer och mer, dock känns det långt borta då man ser bilder från södra sverige. Bilderna känns väldigt grå men jag lyckades inte hitta så mycket grönska idag. Grannarna har fått krokusar i sin rabatt har jag sett så nu börjar det blomma även här i norrlandFortfarande snö kvar men nu har gången tinat fram och påminner mig om att jag måste göra nåt åt den.Jordgubbarna har också töat fram men ser rätt skruttiga ut.Kurre tycker egentligen inte om att vara ute men då det blir vår tycker även han att det är skönt.Det mesta av snön är borta nu :) och våra  gamla brädor har töat fram och måste plockas bort.Kurre klättrade till och med i träd vilket inte hör till vanligheternaVår väg/gårdsplan har tinat fram och det är lerigt som attan, måste plocka bort snöstyraren för den tänkte jag slippa använda på ett bra tag  nu.

På vilken höjd ska panelen vara?

Här hemma håller vi på och tapetserar för fullt, och sedan ska det sättas panel på den nedre delen. Nu har vi lite funderingar på vilken höjd panelen ska vara vi har funderat på 90 eller 120 cm höjd men kan inte riktigt bestämma oss. Någon som kan tipsa mig om vad som blir bäst?

Tillökning i familjenMin lilla gumma ska ha kattungar vilken dag som helst nu. Håller jag handen på hennes mage känner jag hur det sparkar för fullt där inne. Jag som inte trodde att hon kunde få kattungar. Millan som älskar att vara ute har de senaste dagarna fått hållas inne då jag inte vill riskera att hon föder ute.

aprilväder

Idag snöar det igen, jäkla aprilväder

mat

Idag är vi bortbjudna på mat, så skönt att jag slipper laga mat :)

Nu kommer våren :)

Här kommer äntligen vårtecknen och nu känns det som att våren börjar ta för sig på allvar. Visserligen finns det fortfarande en del snö kvar men det är  väldigt lite om man jämför med hur det har varit.


Katterna följde med mig ut i det våriga vädret.


Lite  grönt :)


Snart slipper jag vara rädd att halka då jag går till postlådanTiger har hittat en grästuva


Någon sorts ros som vi sågade ner ifjol men som verkar ha planer att komma upp igen.


Snö men under träden är det bart

barnvakt

Idag har jag varit barnvakt hela dagen åt en underbar liten tjej :) Vårtecknet ska jag försöka få in under kvällen.

Böter...

Idag har vi varit på Ikea och handlar nya sängbord och lite annat smått och gott. Dock blev det hela dyrare än väntat då jag fastnade i en hastighetskontroll på vägen dit.  Råkade köra 63 km/timme på 50 väg. ... är så svårt att hålla 50 då man kört på E4 länge. Men nu kan jag lova att jag kommer hålla koll på hastigheten då jag varken har råd eller lust att få mera böter.

handla mat

Har varit iväg till stan och handlat mat  med min farmor idag . Hon hade varit snäll och gjort ordning en skinka och bakat jättegoda kakor till mig såhär till påsk.   Tiger och Millan var ute då jag for och då jag kom hem var Tiger alldeles förstörd och jamade som attan över att han hade behövt vara ute så länge stackaren.  Nu väntar jag på att R ska komma hem ¨så vi kan äta och sedan får vi väl se vad det blir.
RSS 2.0