Diarre hos kattunge + vattenmelon

Jag har ju min lilla Kattunge Millan som är runt 11-12 veckor gammal ända sedan jag tog henne förra lördagen alltså för snart 2 veckor sedan så har hon varit lös i magen. Hon kräktes ju även upp en del gummiband och grejer som jag har berättat om här förut. Detta ledde ju till vetrinärbesök och de hittade inga direkta fel på Millan förutom att hon var lite utorkat då. Hon är väldigt tiggig av sig hon måste ha vant sig vid att få maten som människorna åt i förra hemmet tror jag. Men iallafall så satt vi och åt vattenmelon och hon kom och ville ha som vanligt. jag gav henne en liten bit för att jag tänkte att det kunde ju inte vara så farligt och det är ju mycket vätska i vattenmelon. Sedan blev det så att hon ville ha mer och mer så hon åt en rejäl bit.  Nu kanske runt 3-4 timmar efter så går hon och bajsar på dörrmattan diarre. Att hon gjorde det på dörrmattan var nog för att dörren till toan var stängd. Våran grenne var även och härjade rätt rejält med henne en stund innan. Vad tror ni tror ni att det kan vara vattenmelonen som är orsaken till diarren?

Jaa jag kom i den

image208

För kanske ett halvår sen eller det kanske tom var ett år sen så spräckte jag dragkedjan i denna klänning jag gav mig fasen i att komma i den men det gick ine så bra och dragkedjan sprack. Nu idag fick jag tillbaka den för farmor hade lagat dragkedjan. Jag provade spänt och yes jag kom i den dock är den kanske något tajtare än då jag hade den i 9 an men ändå. Bältet jag har på bilden kommer från Lindex och kostade 59 kronor för 2 stycken. Jag  ber om ursäkt för dålig bild  men det är svårt att ta kort själv

fotfetishist

image207

Hjälp jag har en liten fotfetishist här hemma lilla Millan ligger och slickar på mina fötter inte så fräsct kanske men jag var ju nyduschad iallafall

rånad på 10 spänn

Idag har jag tagit mig för och åkt till stan. Köpte billigare kattsand på ÖB även den klumpbildnande de är de som säger att de blir bra om man blandar den med den andra sanden så jag får väl se hur det blir. Var dock ett dumt beslut av mig att inte ta en vagn då jag handlade kattsanden för den vägde 20 kilo och det visade sig vara rätt tungt att bära runt hela butiken till kassan och sen till bilen.
Efter det for jag in till stan en snabbvisit bara åhlens och clas ohlsons köpte lite småplock på åhlens och skalpeller på clas ohlsons som jag tänkte försöka skära ut fina saker som jag ska göra shabloner av. Är dock fortfarande sur på p-automaten i p-garaget som snodde en tia av mig den bara tog den och jag fick varken biljett eller pengarna tillbaka sånt stör mig nåt enormt.

hopp

Har varit hos min samtalskontakt idag hon är trevlig och verkar ha vettiga värderingar och så men målet är ju att jag ska kunna sluta med medicinen så jag kan få en KBT behandling om det nu är det jag behöver först behövs kanske en diagnos. En annan sak jag kom att tänka på då jag var där på psyk idg var hur mycket människor det var där och majoriteten av dem kvinnor. Har vi kvinnor det jobbigare i allmänhet? eller kanske har vi klenare psyke? eller är det så att männen inte vågar söka hjälp för sina problem? Iallafall det jag ville komma till var att där i väntrummet satt många människor mest kvinnor då som såg starka ut och som såg ut att ha ett liv bortom allt detta. detta ger mig på något sätt hopp, hopp om att jag kanske inte är så konstig ändå och att mänga sitter i samma båt. Psykisk ohälsa har blivit så gott som en folksjukdom och jag tycker intevi ska hålla käften längre utan våga gå ut med om vi mår dåligt och hjälpa och stötta varandra i kampen mot att må bra

tjäna pengar på att surfa

Tjäna pengar  genom att bara surfa på internet läs mer här  http://www.agloco.com/r/BBFC4547  har nyss själv blivit medlem så jag vet inte riktigt hur det funkar plus att den mesta informationen är på engelska men jag antar att de flesta där ute är bättre på  engesla än jag.  

kattkompisar

image206

Tiger tar hand om lilla Millan och ser till att hon är ren och fin

sover för mycket

jag sover alldeles för mycket vaknade inte förens 15 idag. Det är ju tragiskt har sovit bort hela dagen. Gick och la mig vid 2 inatt så jag borde inte sovit så länge men jag kan sova så gott som hur länge som helst känns det som kanske är det för att allt bara känns jobbigt som jag sover så mycket? Jag måste iallafall ta tag i det på nåt sätt får helt enkelt ställa väckarklocka och tvinga mig själv att kliva upp

kattsand

Bytte nu i torsdags till en ny kattsand har tidigare haft sån där pellets som man även kan ha i hamsterburar och så men jag tycker inte att det funkat så bra.  Det nya vi nu köpt heter pussy compact eller nåt sånt. kisset blir till klumpar som är lätta att plocka bort och det känns hygieniskt ska bli intresant och se hur dryg den är. Någon annan som har erfarenhet av den sanden?

katt & gödsel = äckligt

precis fått in pengar på kontot nu och det känns ju skönt för det är inte roligt att inte ha någon typ av inkomst alls och tvingas leva på sparade pengar. I övrigt har det inte hänt mycket uppvaktade min mor med 2 tidningar en chokladask och en lott hon blev glad för det men ännu gladare blev de nog för att jag kom och hjälpte och badade den evigt klantskalliga katten pepzi. Han hade tydligen gått och lagt sig i nån gödselhög eller nåt för hela han var full av skit jag gissar på gödsel. Blev bara in i badrummet och en rejäl dush för den busungen.  Här hemma är det full fart fast just nu sover de mina tre små.

morsdag och ensamhet

det är morsdag idag svårt att veta vad man ska hitta på att köpa till sin kära mamma. Är dessutom lite sur på henne så ag känner ju inte direkt för att kosta på nåt hemskt mycket.  Hon förstår mig inte och säger hela tiden att jag inte måste prata problem hela tiden och att hon inte orkar med mina problem men jag då? Jag tvingas ju att må dåligt varje dag oavsett det är inget jag bara kan säga  att det ska sluta. Längtar tills jag ska  få komma till en läkare 18 juni och höra om de har nåt vettigt attt säga för jag orkar ite med det här längre . Önskar att jag hade haft nån nära som kunnat förstå och stöttat mig inte bara bett mig att rycka upp mig hela tiden.  Detta ska nu inte missförstås för jag älskar ju självklart min mamma men tycker ibland att hon tror att det bara är att rycka upp sig och må bra helt plötsligt. Förut hade jag ju farmor som bra stöd som hjälpte mig att ringa jobbiga samtal och kunde följa med då det var nåt men nu har ju hon som jag tidigare skrivit om fått cancer och orkar inte med det längre. Jag känner mig bara så jävla ensam

Hos vetrinären idag

Kom efter en jobbig bilresa med katt hoppandes runt i hela bilen pga orymningssäker låda till vetrinären. De tryckte och klämde henne på magen, tittade i munnen och lyssnade på hjärtat. Jag visade upp gummibanden hon kräkts upp och de sa att de borde kunna passera i tarmen bara det inte kom för många på en gång. Hon fick även 2 sprutor vätska i nackskinnet med vätska som hon tyckte var mycket otrevligt plus att hon fick kontrast som skulle göra bajset vitt just för att man ska se så att de kommer ut och inte är stopp någonstans i systemet.  Fick även köpa speciell mat som var extra bra för kattungar med magbesvär och fick med mig en spruta med parafinolja för att smörja upp tarmen på henne.  Nu är hon hemma igen och det är full rulle hon äter av den nya maten och tycker den är god hon har även bajsat vitt och fast för en gångs skull. Att man kan bli så glad för lite bajs. Hoppas bara att det håller i sig och att hon får hålla sig pigg.  Hela kalaset gick väl på en 700-800 nånting vilket ändå inte är så farligt. Plus att det känns bra att en vetrinär tittat på henne i allmänhet också så att allt verkar okej.

irreterad

Blir så jävla irreterad nu när vi ska till veterinären med lillkissen, vi har ju en kattbur men givetvis är den i förrådet och det är bara Ronnie som har nyckel dit. Det är 3 gången det händer nu att jag behöver buren men att den är inlåst i förrådet. Ändå har jag varje gång att vi ska ta upp den i lägenheten men nej då den får tydligen inte plats. Åh vad jobbigt det är då allt redan är jobbigt som det är och så ska det tillkomma massa onödiga jobbiga grejer till det. Jag kanske inte vill ha en liten kattunge som springer runt hela bilen då jag blir tvungen att åka till veterinären själv

veterinärbesök!!

Millan kräktes inatt en massa konstiga saker kom upp en massa grövre färgade gummiband. Inget jag har hemma hur mycket jag än tänker . Hon kräktes en gång till nu imorse även då lite gummiband. Ringde veterinären ska få komma vid 14 och de ska röntga och se hur det är i lilla magen. Ush vad nervös jag är nu över hur et kommer gå hon fick inte äta nåt förens vi ska dit ifall de behöver operera henne sa de. Ush att det alltid ska bli problem än vad jag gör. Tro om detta kan ha gjort henne lös i magen också för som det lät på veterinären så kan de ha legat där ända sedan vi tog henne.  Håll tummarna att allt går bra för oss hos vetrinären nu då.

lill tjejen

Ska iväg till apoteket imorn eller idag blir det ju beroende på hur man ser det och köpa avmaskningsmedel åt lilla Millan. Hon har ju sen hon kom varit dålig i magen och jag vet att hennes mamma hade mask då vi hämtade henne såg jag också att hon hade lite fasttorkat bajs i baken så kanske har hon haft problem med magen även innan men det var inget förra ägaren sa iallafall.  Jag har inte sett nån mask eller så borde man inte göra det om den har mask? fast att avmaska kan ju knappast skada så jag testar med det.
RSS 2.0