nya bilen

Bjuder på en bild på nya bilen.

presentkort

Fick mina presentkort från gratisbio idag :)utgång.

Igår var vi ut och firade en kompis som fyllde år.  Det var ganska roligt men det här med att gå ut på krogen är egentligen inte riktigt min grej. R tog det lugnt och är pigg idag till skillnad från förra gången då han låg däckad hela dagen efter, jag är ju aldrig bakis då jag inte dricker.

gullunge


 Selma

Man får aldrig ge upp

Sitter uppe och funderar över hur allt ska bli. Jag vill verkligen inte låta den här skitdiagnosen hindra mig från att leva mitt liv som jag vill. Visst vissa svårigheter har jag men jag kan inte riktigt smälta hur de såg på mig på habiliteringen häromdagen.  Jag kan bara inte förlika mig med den bilden men samtidigt vet jag inte hur jag ska gå vidare för att få det liv jag vill ha med en vettig sysselsättning , barn och en vettig inkomst.  Det kommer ta tid och det kommer inte vara lätt men det måste gå på något sätt men hur?

Ny bil

Har glömt att berätta att jag fått en ny bil, eller det är ju fortfarande en gammbil men för mig är den ju ny :)  En golf från 1994 . Lite ovant med en så pass mycket mindre bil då jag är van med volvon och mercan men man vänjer sig och den är lättare att parkera också.

habilitering

Idag var jag på habiliteringen  för första gången och det var skitjobbigt. Kändes som de pratade till mig som  ett barn , förstorade upp mina svårigheter och jag kände mig rätt värdelös. Hela den här aspergergrejen känns rätt kasst och det värsta är att det är bestående dvs det är något jag får leva med hela livet. Ibland önskar jag att jag inte gjort utredningen för då hade de inte tittat på mig med  sina  du klarar inte det här ögonen. Då hade jag bara varit en vanlig tjej med ångestproblematik.  De pratar om anpassad sysselsättning men jag vill fortfarande tro att jag klarar vad jag vill och att en dag ska jag visa dem..

rökt sik

Idag ska vi åka och hämta fisken vi fiskade i somras som en släkting nu varit snäll och rökt åt oss. Blir spännande att smaka och extra roligt är det ju då man fiskat fisken själv.Måla ytterdörrr

Måndag igen och en ny härlig vecka ligger framför oss.  Funderar på att måla om ytterdörren, den är brun nu men jag skulle vilja ha den vit. Känns dock lite läskigt då jag är rädd att det ska bli dåligt. Har  ni målat om dörrar? Något speciellt jag ska tänka på?

jordhög

Grå lördag och jag känner mig trött och seg, men bara man tar tag och gör något blir det kanske bättre.  R är ute med traktorn och schaktar ut en jordhög på gården, läs leker...  Men det är bra då jordhögen legat där och skräpat länge nog.

bloggtorka

Jag har bloggtorka så det skriker om det. Allt är som vanligt här hemma och dagarna förflyter i sin vanliga lunk, varken speciellt bra eller dåligt.  Idag har jag kastat in lite ved i boden och  man börjar äntligen se ett slut på den stora vedhögen och jag har träningsvärk. Nu blir det sängen, godnatt.

Det håller i sig

Fortfarande förkyld... det var mig en seg förkylning det här.

asperger, ångest

Sitter uppe och tänker nu igen, tänker på hur mitt liv vore utan ångest, oro, fobier och att ständigt överanalysera allt. Ångesten har blivit en del av mitt liv och så fort jag ska göra något planerar jag hur jag ska komma undan om ångesten smyger sig på, alltid de små vita tabletterna med om tankekraften inte räcker till och jag inte kan fly.  Det som stör mig mest är nog att jag egentligen inte vet vad jag är så rädd för och att jag egentligen vet att inget farligt kommer hända.
Har så gott som hela livet haft denna känsla och tills nu har ingen förklaring funnits. Nyligen fick jag diagnosen asperger, vet inte om det egentligen förändrar något, men vetskapen om det får mig att känna mig lite bättre till mods då allt känns jobbigt och jag känner mig som en alien. Jag har ett funktionshinder och på något sätt känns det tryggt att kunna se det som en anledning varför saker och ting inte riktigt fungerat. Samtidigt känns det så nedslående och jobbigt att få det skrivet i pannan att man är annorlunda än andra och att man har problem med vissa enkla saker som exempelvis kunna organisera och städa sitt hem.  Jag  har gjort många framsteg de senaste åren och livet flyter på bättre och bättre och jag hoppas verkligen att det fortsätter på den vägen.

Selma

Idag har jag varit ute med Selma i koppel, hon tycker så mycket om att vara ute. Önskar att jag vågade släppa ut henne men sedan Tiger blev påkörd är jag så rädd av mig. 


Mamma Millan vill också vara med och hålla koll .


Millan i äppelträdet


Puss på dig Selma


Selma

mera gnäll

Vill lägga in bilder men hittar inte kabeln, typiskt. Förkylningen är fortfarande kvar, men det täppta i näsan har släppt och nu får jag snyta  mig var femte minut, men det känns ju bättre att det kommer ut och jag hoppas att det är ett tecken på att det håller på att gå över. Jag är nog gnälligare än en karl som är förkyld och egentligen är det ju rätt löjligt att gnälla över en förkylning då jag förhoppningsvis är frisk igen på ett par dagar. 

RSS 2.0