Josefine 7½ månader

Länge sedan sist, men lusten har inte funnits där och det har varit mycket orosmoment som tagit energi. Nu hoppas jag verkligen att det vänder till det bättre och att allt löser sig.

Josefine har nu hunnit bli 7½ månad och det är full fart hela tiden. Hon har ålat sig omkring ganska länge och  det går fortare och fortare för varje dag och nu har hon även börjat ställa upp sig och krypa på knäna.  Hon pratar även på  för fullt även om vi inte riktigt förstår vad hon säger ;), hon har ett eget ord hon säger till katterna men har ännu inte lärt sig säga mamma och pappa.
Tiden går så fort och jag känner ofta att jag skulle vilja bromsa in lite för att hinna med ordentligt, känns som det var igår du kom till oss men på samma gång känns det som att du alltid funnits här med oss.


Sitter sedan ett bra tag stadigt och kan sitta längre stunder och leka själv.
Klappar händerna mest hela tiden och älskar när man sjunger och gör rörelser.


Har inga tänder ännu men biter intensivt på bitringen , så snart kanske.
 Munnen används också fltigt till att undersöka allt roligt man kan hitta och kattmaten börjar var i farozonen, men tycker det är svårt vart vi ska ha den om inte på golvet.


Gåstolen gillas inte något vdare utan hon vill mest ner på golvet och krypa när man sätter henne i den.
 Att krypa i  gåstolen tyckte hon dock var en höjdare och hon skrattade gott när hon tog sig över hindren och tyckte der var tokigt.

Holkhus


Hittade en bild på hemnet på någon som verkar fått pippi på fågelholkar och smyckat hela huset med dem, det kan man ju kalla snickarglädje;).  Jag kan inte rktigt bestämma mig för om jag bara tycker det är knäppt eller om jag ändå gillar det lite konstnärliga och orginella i det hela. En sak är iallafall säker, några fågelholkar på vår fasad blir det inte ;)

Barnmat

Idag var boedestödet här för första gången, kändes lite spänd men jag antar att det blir lättare när man träffats några gånger.  Idag gjorde vi inte så mycket mer än att planera in tider och prata lite allmänt.
Efter att hon åkt satte jag igång att laga barnmat. Gjorde köttfärssås och makaroner och en dessert med Jordgubb och äpple.  Tycker det är så roligt att laga egen barnmat och av någon konstig anledning går det mycket lättare än att laga mat till mig själv. 


Ångkokade äpplen tills de mjuknat lade i några frysta jordgubbar och mixade ihop.


Fryser in för framtida bruk :), Denna variant funkar bra som mellanmål tillsammans med fil, till gröt eller som dessert. Konsistensen är ganska lös så ibland har jag  blandat i lite färdigt grötpuler och vips blir det ett lite matigare mellanmål.


Köttfärssås och makaroner, egentligen inte så stor skillnad mot för hur jag gör till oss själva förutom att jag skippar buljongtärning och salt då såklart.  Hade även i en del rivna morötter för att få i lite grönsaker.

RSS 2.0