hinder

Jag fick ett utkast på mitt psykologutlåtande idag som jag skulle läsa igenom under veckan.  22 sidor med information om mig och mina svårigheter. Riktigt jobbigt att läsa och får mig fundera mycket på hur livet ska bli. Visst jag vet att jag har vissa svårigheter men då man ser alla upradade känns det som att jag nästan inte klarar av något. Jag vill inte ha asperger, jag vill fungera som alla andra ha ett arbete och bilda familj.  Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig till det bästa och att jag i framtiden kan se mitt funktionshinder som en liten parantes som inte tar upp så stor del av mitt liv.

födelsedagen

Ett par bilder från min födelsedag


Vi åt massor av tårta, farmor kom med jordgubbstårtan och jag hade gjort smörgåstårta.


Jag fick många fina presenter bland dem denna söta ros.

sista veckan

Då var sista arbetsveckan innan semestern igång för R, ska bli skönt att få lite ledigt tillsammans. 

gratisbio problem

Kommer inte in på gratisbio.se, någon annan som har samma problem ?

handtagIdag hämtade jag handtagen jag köpt på tradera. Köpte 3 stycken för 20 kronor styck, med frakt blev det totalt 112 kronor vilket jag tycker är billigt.

födelsedag

Idag fyller jag 22 år, tror nästan jag vill sluta fylla år nu innan jag  blir gammal ;). Det är fortfarande superväder ute och vi har suttit ute och ätit tårta och haft det mysigt.

nytt tvättställ


Igårkväll bytte vi äntligen tvättställ som jag velat göra så länge, Dock såg det nya tvättstället otroligt stort ut då det kom på plats, på det stora stora Ikea varuhuset såg den ju så liten ut.   Men det blir säkert bra bara man får vänja sig lite vid det.

kan inte sova

Är så varmt i sovrummet att jag inte kan sova, törs inte öppna föntret heller då jag är rädd att Selma ska ramla ut. Har gått ner och lagt mig på soffan där det iallafall är lite svalare.

kastrering


Millan löper, sitter vid dörren och skriker hela tiden och jag  håller på att bli galen.  Hon får absolut inte gå ut då vi inte vill ha fler kattungar. Verkar vara dags att ringa djursjukhuset och beställa tid för kastrering.

renovering i snigelfart.

Renoveringen här hemma fortgår och än i snigelfart, här är lite småsaker vi gjort på sistone.


Den här glasdörren med glaspartier över satt in mot datarummet förut.


Vi bytte ut den till en stilren vit, dörr istället och byggde igen glaspartierna ovanför.


Vi har även hunnit tapetsera lite i matrummet och bytt foder i öppningen in till köket.


Före i bakrunden vårt gamla bruna kök.


Efter: nya tapeter och foder i bakrunden vårt nya kök som inte är klart än.

Matlista

Jag ska försöka att få till en matlista så man kan planera sina matinköp i förväg och få ner matkostnaderna lite. Problemet jag har är att jag inte riktigt vet hur jag ska lägga upp det och inte kommer på så många maträtter. Har ni matlista hemma och hur tänker ni i såfall då ni gör den?

sommar

Då  var midsommar avklarad och en ny vecka har börjat. Jag fyller år på fredag så även denna vecka måste jag städa och greja suck. Jag  måste även försöka måla klart all panel och alla lister så vi kan få upp dem någon gång.  Nu verkar sommaren ha kommit iallafall och det är varmt och soligt ute, hoppas det fortsätter så.

Asperger

Igår var jag hos psykologen igen, hon gick igenom diagnoskriterier och mina svårigheter. Besöket tog 2 timmar och jag blev som vanligt helt trött i huvudet av  att sitta och lyssna och koncentrera mig. Mycket funderingar som snnurrar runt och funderingar om framtiden. Det är jobbigt att höra vad man har för svagheter och brister, önskar att jag bara kunde vara som alla andra,  att allt inte skulle vara så jäkla svårt hela tiden. Sedan  känns det så surt att de kommer på det här nu efter så många år av ångest, skolproblematik och utanförskap. Hade jag vetat det då jag var liten kunde allt säkert gjorts så mycket bättre och jag hade haft slutbetyg och bättre förutsättningar.  Men nu är det som det är och bara att försöka göra det bästa av det hela och hoppas att framtiden trots allt ser ljus ut.

apoteket

Idag fick jag hem lite receptfritt jag beställt från  apoteket.se, helt oslagbart enkelt och smidigt att få hem varorna genom bara några klick. I paketet fanns avmaskningsmedel till katterna, flourtuggumin, tandtråd och lite annat.  Började avmaska kissarna idag och det var inte roligt kan jag säga, de fräste, spottade och stretade emot så mycket de orkade. Men nu är det gjort för idag iallafal.. för det ska göras tre dagar i rad...

komma bort

Jag är med och tävlar om en hotellövernattning på Charlies Annex i Kungshamn hos Engla.  Jag skulle verkligen behöva komma bort och vila upp mig lite då det varit lite kämpigt under våren. Fick efter en lång utredning reda på att jag har aspergers syndrom, skönt att få svar på varför man alltid känt sig udda men också kontigt och jobbigt att sätta sig in i och veta hur man ska förhålla sig till det. Dessutom miste jag min älskade katt Tiger i en bilolýcka i början av Maj. På det håller vi på och renoverar köket som aldrig riktigt tycks bli färdigt och  är fullt av tillfälliga lösningar som inte riktigt funkar. Det skulle vara så underbart att bara åka bort och  slippa tänka i ett par dar.
RSS 2.0