sortera

Har så mycket tankar och ideer i huvudet, så mycket jag vill få gjort här hemma.  Laga barnmatspure, städa, sortera i köket, hänga tvätt, baka, måla ramar och sortera foton mm. Blir mest kaos i huvudet då jag inte kan sortera bland alla intryck och tyvär slutar det oftast med att jag blir trött och att inget blir gjort. Är alltid så och det är så fruktansvärt frustrerande när man vill så mycket men ändå inte får till det.

Förkylt

Förkylningen har kommit på besök även hemma hos oss. Jag är snuvig, hostig, har huvudvärk och känner mig allmänt seg. Hoppas på att känna mig bättre imorgon, för det skulle ju vara skönt att kunna göra nåt under helgen och inte bara ligga och vara sjuk.
Mest orolig är jag dock att Jossa ska smittas av min förkylning, hoppas verkligen hon klarar sig. Försöker att hålla henne lite på avstånd och hon får vara mycket med sin pappa. Men det är ju rätt hopplöst att inte vara i kontakt med henne då man bor under samma tak och dessutom inte vill annat än att vara med henne.

Avtryck

Igår gjorde vi ett försök att göra hand och fotavtryck med fingerfärg. Gick ju lite sådär kan man ju säga...


Vi målar :)


Delar av resultatet som inte riktigt blev vad jag hoppats på..

Katter och bebis

När jag var gravid funderade jag en del på hur det skulle gå med bebisen och katterna. Ännu mer funderade alla runtomkring, fick ofta höra men ni som har fyra katter hur ska det gå.
Redan när vi kom hem med Josefine från BB kom de och strök sig mot babyskyddet och tittade nyfiket ner på henne. Lite avaktande i början men allt eftersom tiden gått har josefine blivit mer medveten om katterna och vice versa.  Hon tar på dem, pratar med dem och drar i öronen tills katten får nog och går sin väg ;).
Dock är jag medveten om att man aldrig kan lita helt 100 % på ett djur så jag låter dem bara leka tillsammans när vi är med och katterna får inte vara i sovrummet när vi sover.


Lillplutt Jossan i gymmet med Mammakatten Millan


Plötsligt verkar det som jag fått två bebisar då Selma gärna också vill vara med :)


Jossa och Ior nästan lika stora, tror katten är lite större.

Snörvel

Ronnie och Jossa är på 1 årskalas medan jag sitter hemma och glor på tv. Orkade inte följa med då jag blivit så förkyld och seg. Hoppas verkligen att det är nåt snabbt övergående och inte nåt jag måste dras med i flera veckor.

banangröt

Idag har Josefine fått banangröt för första gången. Tog emot lite just att det var banan för min del då jag hatar saker smaksatta med banan sedan jag var liten och åt medicin med banansmak, blä. Men då utbudet inte var sådär jättestort på lokala ica och det ju faktiskt inte var jag som skulle äta det så fick det bli banangröt.  Jossa smaskade iallafall i sig den och verkade tycka att det var gott. Gapade som en liten fågelunge när skeden närmade sig munnen.

Mammaträff

Idag har jag varit på mammaträff för första gången.  Riktigt trevligt att träffa andra mammor i området och för Josefine att få träffa andra barn. Minst av alla var hon, men det skiljer bara några månader så hon växer väl ikapp med tiden :)


De här skorna och strumpbyxorna klickade jag hem på alltförföräldrars rea.
Jättesöta tyckte jag men gräsliga tyckte R , men smaken är ju som baken .


Selma gillar åkpåsen minst lika mycket som Jossan och matchar ju den bra också ;)

Egen säng

I helgen monterade vi ihop spjälsängen och ställde den i ett hörn i vårt sovrum. Sedan dess har Josefine snällt sovit i den hela nätterna. Därimot har det varit lite jobbigt för mig som är van att ha henne bredvid mig i sängen på nätterna. Men det känns trots allt jättebra att ha henne i egen säng, speciellt då hon börjar bli lite mera rörlig nu och jag är rädd att hon ska rulla ur vår säng.


Älskar den där blommlampan från IKEA, inte så orginellt men fint ändå :)


Spjälskyddet hittade jag på rea på lekmer


Sötis

Dop psalmer

Idag har vi ringt prästen och bokat tid för dop. Så nu måste jag börjar fundera på vad vi ska ha för psalmer och allt sånt. Någon som har några tips? Blir i slutet av Mars så jag hoppas verkligen stumpan fortfarande kan ha dopklänningen då.

Från rygg till mage

Idag hade jag lagt Josefine på filten på golvet medan jag gick och satte igång en tvättmaskin. När jag var nästan klar började hon att gråta och när jag gick dit låg hon utanför filten på mage , jag lade ju ner henne på rygg. Gullungen min har vänt sig från rygg till mage alldeles själv. Blir så otroligt stolt och glad långt in i mammahjärtat. En stund senare gjorde hon det igen flera gånger igen och vände sig även från mage till rygg.

Fredag den 13e.......

Fredagen den 13e idag då, känner mig lite vidskeplig, tänk om det är en otursdag trots allt...

Första smakisen

Idag har Josefine fått smaka på lite katrinplommonpure för första gången. Hon tyckte det var ganska gott tror jag och försökte till och med att föra skeden själv till munnen. Dock blev det ju en del kladd också och jag tror att nästan mer hamnade utanför munnen än i ;).  Hon har varit hård i magen nu i ett par dar och därför tänkte jag att katrinplommon kan ju var lite lösande. Håller tummarna att magen kommer i trim snart för det är jobbigt att se henne ha ont när hon ska bajsa.

Josefine har nyligen uptäckt att hon har fötter och börjar utforska dem.

Ångest

Sitter vaken med ångesten nu igen.. Så jobbigt, vill ju bara lugnt kunna krypa ner och sova sött med övriga familjen.

Godmorgon

Vaknade tidigt imorse och har hunnit med att både elda, äta frukost och läsa tidningen redan. Övriga familjen ligger fortfarande och sover, ganska skönt att få lite tid helt för sig själv och bara få vara.
Idag hade jag tänkt plocka bort julen här hemma, men får väl se hur det går då jag har lite svårt att få saker gjorda.
Är så trött nuförtiden, gick och lade mig klockan 19! igår och funderar allt för mycket på livet och varför saker är som de är och hur jag ska förhålla mig till det. Känns lite tråkigt att alla människor ska vara likadana för att passa in i samhällets mall.


Mammas lillhjärta

sprutor

I onsdags var det så dags för spruta för lillgumman, eller sprutor var det ju till och med, ett i varje lår.
 Hon satt i mitt knä medan sköterskan gav henne dem, grät och blev lite ledsen men blev ganksa fort glad igen då jag tröstade. De hade någon sokerlösning som de kunde få smaka på medan de fick sprutan, för att avleda antar jag men Jossan gillade den inte alls och spottade bara ut.
På kvällen var det lite mera grinigt än vanligt och en lite förhöjd temp men efter en god natts sömn var vår lilla tös helt som vanligt igen :)


Josefine fick en kompis som var nästan lika stor som henne själv i julklapp av Mormor och Morfar.

RSS 2.0