Född 2010

Ni har väl inte missat Svts  underbara serie Född 2010 där man får följa nio familjer med barn födda 2010, från födseln fram tills nu.
 Sedan är tanken att man ska fortsätta följa barnen under uppväxten och nästa omgång av serien är planerad att visas 2014.
Har i och försig bara sett första avsnittet men det verkar som sagt vara en underbar skildring av svenska familjer, som alla är speciella på sitt eget lilla sätt.

En dag i slutet av Mars

Idag är jag och Josefine ensamma hemma, något som nuförtiden inte hör till vanligheterna då pappan i huset för närvarande är arbetslös och hemma om dagarna.  Idag är han dock iväg på arbetsförmedlingen och lite andra ärenden i stort sett hela dagen. 
Ovant att vara hemma själv då man är så van att vara två om allt, men samtidgt väldigt skönt då man lätt går varandra på nerverna då man är uppe i varandra HELA tiden. Håller verkligen tummar och tår för att ett arbete dyker upp till honom  så snart som möjligt.  
 Just nu sover Jossa middag och jag har egentid bara för mig själv, så lungt och skönt.Gladskiten efter maten igår

Blogga från mobilen

Testar
att blogga från mobilen. Rätt smart grej om det funkar hyfsat för oftast är man ju inte vid datorn då man kommer på nåt man verkligen vill skriva om . Måste även försöka komma igång och twittra, för det verkar lite mindre kravfyllt än bloggandet på nåt sätt.

Dagens Sötaste


Tycker ofta det är halvtråkiga tryck på blöjorna, men dessa var ju riktigt söta
tankar och bad

Ännu en dag till ända och snart är även denna månaden slut, oj vad tiden går fort. På Torsdag blir Josefine 6 månader och jag kan bara inte fatta vart tiden tagit vägen. Känns ju som alldeles nyss hon lades upp på mitt bröst efter flera dygns jobbiga värkar och all smärta försvann precis sådär mirakulöst som alla beskriver.       
   Bebistiden har verkligen varit och är en alldeles fantastisk tid och jag får lite panik då jag inser att den snart är över och att min tjej håller på att bli stor
Är rädd för  framtiden och oroar mig varje dag för hur det kommer bli, ska Josefine gå på förskola? hur kommer jag klara det med alla nya intryck? Kommer jag klara av att jobba och i så fall med vad och hur mycket? Kommer jag någonsin att få till ordning och struktur?, eller kommer jag alltid få leva med känslan av kaos både på in och utsidan? 
Försöker styra undan all oro och leva i nuet för det är ju trots allt bara det vi vet något om, INGEN vet ju hur dagen ser ut imorgon och kanske är det lika bra det.

Trots alla grublerier har kvällen varit mysig och fin med både vänner på besök och ett mysigt kvällsbad.


Josefine fick bada i en plastkorg då jag tycker hon sitter så bra i den
i badbaljan halkar hon runt så mycket.


Ingen badkruka här inte :)


Senaste tiden har hon börjat plaska och skvätta massor och tycker det är jätteskojjigt
när mamma också blir blöt ;)


Myser efter badet i en mysig badcape fyndad för 29 kr på Hemtex.


Sitta själv kan hon också nu , fast inte så jättelånga stunder.

Jag är en samlare!

Idag har vi rensat upp lite i uthuset på gården, gud vad mycket skit man samlar på sig. Blev iallafall en del slängt men ockå en del grejer sparade som kan vara bra att ha nångång..  Vi är två hamstrar här hemma som har rätt svårt att slänga så det blir lätt lite överbelamrat. Är så jobbigt att slänga saker som man vet skulle kunna bli något fint /bra detta trots att jag innerst inne vet att jag sannolikt aldrig kommer orka förverkliga alla ideer jag har och att sakerna kommer förbli liggandes.

Någon annan som känner igen sig eller är det bara jag ?

Vårteckensutmaning

Fjärde måndagen i Humlebackens vårteckensutmaning och nu börjar det verkligen märkas att det är vår även här lite längre norrut. 


Plattorna framför bron har äntligen tinat fram så nu slipper vi halka oss fram. Igår kom veden så i år borde vi hinna få den klar i god tid :)


Katten Kurre som inte stuckit ut nosen på hela vintern har nu börjat gå ut
mer och mer nu när våren tittar fram.
Inte långt kvar nu tills vår lilla väg är bar .

Josefines Dop

Här kommer lite bilder från Josefines dop igår .


Lillgumman var så duktig under hela dopet och grät inte en endaste gång.
I bakrunden har vi mamma och pappa och moster och farbrorn som blev
Josefines faddrar.En av sångerna vi sjöng var Sov du lilla videung vilken kändes fint såhär
på vårkanten, påskliljor och vide vittnar ju verkligen om att våren är på väg.Altartavlan som är det enda som finns kvar av den gamla kyrkan som brann
 ner i mitten på 90-talet. Gjord av Hans Hedberg och otroligt fin tycker jag.Doptårtan


smörgåstårta och ännu mera fika som vår fina familj varit så snälla och hjälpt
till och fixat.


Nya Brukskyrkan


Dopklänningen som min mormor stickat och som även jag hade vid mitt dop.

Dop

Imorgon ska vi ha dop för Josefine och jag börjar känna mig smått nervös. Dessutom har lillgumman blivit lite förkyld och snuvig så jag hoppas inte det blir värre tills imorgon och att vi får en trevlg dopdag.

IphoneFörra veckan gjorde jag äntligen slag i saken och skaffade mig en ny mobil. Det kunde verkligen behövas då jag tidigare bara hade en lastgammal mobil som jag nästan aldrig hade med mig och omgivningen gnällde ständigt över hur omöjlig jag var att få tag på. 
Blev iallafall en vit Iphone och förutom att jag fick byta ut den första jag fick pga att ljudet inte fungerade så tycker jag den verkar fungera bra. Peppar peppar bör man väl lägga till för saker börjar ju ALLTID jävlas när man just berömt dem. 
På sikt tänkte jag även kunna använda mobilen som ett hjälpmedel för att få bättre ordning och reda i mitt liv. Är ju grymt praktiskt att kunna göra scheman, anteckna viktiga saker osv än vart man befinner sig och alltid veta vart man har anteckningarna, inte som nu då jag kan få leta i timmar efter en lapp med en tid.

Vad har ni för mobil och har ni några tips på smarta / roliga appar?

Vårdag

Vaknade av ett joller från spjälsängen och strålande sol som strålade in i sovrummet, kan det bli så mycket bättre? Skyndade mig ut och hängde tvätt och bara njöt, har väntat hela vintern på att det ska gå att hänga ute igen och nu går det :)Köpte en fin tekopp på indiska för ett tag sedan, men då jag inte dricker te gjorde
jag en liten tulpanplantering i den istället ;)

Att våga be om hjälp

Länge sedan jag bloggade nu och jag har inte ens lyckas få in veckans vårtecken , fy mig. Har egentligen en hel del att skriva om men lusten finns som inte riktigt där.  Jag kan skriva inlägg för att sedan radera för att jag inte blir riktigt nöjd med hur de är utformade eller hur det kommer framställa mig. Har miljoners tankar som snurrar i huvudet och funderar på hur framtiden ska bli. Ena stunden känner jag att allt kommer ordna sig och bli bättre än någonsin, medan nästa stund kryper sig katastroftankarna sig på igen och det mesta känns grått, trist och hopplöst.
Strukturen i mitt liv som jag jagat så länga jag kan minnas får jag fortfarande inte till. Är så attans frustrerande att få kämpa som attan för att hålla efter enkla saker som andra gör i förbifarten.  Har funderat länge och har nu lite motvilligt erkänt för mig själv att jag kanske behöver lite hjälp med det här med strukturen. Var på Habiliteringen häromdagen och lade in en ansökan om boendestöd, det var jobbigt då det får mig att känna mig annorlunda och mindre värd.
Än om det känns hopplöst imellanåt så hoppas jag att jag till slut kan hitta ett sätt att få alla de där små momenten i vardagen att gå ihop och kanske klara av att hålla den struktur som jag drömmer om. Ha den där orken att gå och piffa med blommor, kuddar och ljus istället för som det är nu bara kämpa för att hålla stöket på en acceptabel nivå.


Älskade Josefine som förgyller mitt liv och får mig le även när livet är tufft.

Barnmat

Gårdagen inlägg men det strulade till sig igår .
Ikväll har jag roat mig med att laga barnmat, snacka om lördagsnöje ;). Hade köpt mig en nötstek som jag skar i bitar och kokade, tog lång tid att koka säker närmare 1 ½ timme så jag hade gott om tid att fixa med allt annat under tiden.


Nötkött, potatis, morot, ärtor och lite majs bildade första rätten
Tog bild före mixning då jag tycker det ser rätt oaptitligt ut i pureform.Nötkött, Ris och Broccoli, mixades sedan med avkok och en skvätt mjölk.


Mixat och klart för frysen och som vanligt blev det betydligt mer än jag räknat med
att jag alltid ska ha så svårt att bedöma vad som är lagom.

konstigt

Bloggen ser helkonstig ut, ingen aning om varför ..

Barnmat

Ikväll har jag roat mig med att laga barnmat, snacka om lördagsnöje ;).  Hade köpt mig en nötstek som jag skar i bitar och kokade, tog lång tid att koka säker närmare 1 ½ timme  så jag hade gott om tid att fixa med allt annat under tiden.


Nötkött, potatis, morot, ärtor och lite majs bildade första rätten
Tog bild  före mixning då jag tycker det ser rätt oaptitligt ut i pureform.


Nötkött, Ris och Broccoli, mixades sedan med avkok och en skvätt mjölk.


Mixat och klart för frysen och som vanligt blev det betydligt mer än jag räknat med
att jag alltid ska ha så svårt att bedöma vad som är lagom.

RSS 2.0